19 september 2021
13:00

Boo FF 3

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Boo FF 3

Det var inte utan nervositet och anspänning som tränarna (Ronny och Urban) möttes vid Kälvesta BP. Detta efter justeringar efter sent återbud på mittbacksplatsen vilket gjorde att vi lät Adam och Alex fick bilda mittbackspar tillsammans med Stross och Sebbe på flankerna. Efter samlingen tog killarna tag i uppvärmningen, snacket och förbedde sig för matchen på ett betryggande sätt. Det avspeglade sig direkt och vi tog snabbt ledningen med tre fina spelmål.
Alla tre gjorda av Ludde med assister av Abbe, John och Sebbe.
Sista sker efter en fin djupledsboll som når Ludde som gör en timead löpningen in i straffområdet. Vi har på träningarna pratat om när och vad som ska trigga löpningen och här blir det precis så. Kul att se.

Därefter replikerar Boo. Först efter nick på hörna och därefter efter lite för modigt spel som sista man. Allt kan hända i fotboll men det viktiga är att vi måste lära oss av både det vi gör bra och tokigt. Första halvlek hinner bjuda på ett rungande långskott i ribban av John innan vi gick till halvtidsvila. Här kan vi jobba med att vara mer på hugget då laget skjuter.
Inför andra halvlek får killarna lyfta det vi kan skruva på och det är positivt som tränare att höra killarnas kontruktiva ton.
Andra halvlek är det mycket mer kamp med bra anfalls- och försvarspel från båda lagen. Vi gör ett bättre jobb med att avlasta och täta ytan framför våra mittbackar och kan anfalla varierat på båda kamterna med både instick och inlägg från överlappande ytterbackar. I 77:e minuten kommer vi till slut fram till ett avslut där Ludde ger oss 4-2. Sista målet kommer efter en frispark från Adam som dyker ner bakom Boos backlinje. Ludde som stöter och når så när fram men får målvakten att tveka och hamna fel så bollen istället kan gå direkt i mål.
Ett klart mer samlat och klokare lag denna helg som spelar en väldigt attraktiv fotboll bärgar hem tre poäng i toppstriden. En väldigt fin laginsats och prestation.
Fortsatt fokus på träningarna och serien fram till cupen (glöm inte läsa Stefans mail).
Njut av söndagskväll så kör vi vidare måndag, onsdag och torsdag.